Menu
March 2024
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Events
TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2017 – Yatırımcı İlişkilerini Yeniden Kodlamak, İvme Kazanma Zamanı

Yatırımcı İlişkileri Derneği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen ‘TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2017' InterContinental İstanbul'da gerçekleşti.

İş dünyası tarafından yoğun ilgi gören Zirve'nin açılış konuşmasını yapan TÜYİD Yönetim Kurulu Başkanı ve TAV Havalimanları Holding A.Ş. Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nursel İlgen, “Piyasalardaki dalgalanmaları bahane ederek bir yere gelemeyeceğimiz aşikâr. IPREO ve TÜYİD olarak hazırladığımız ‘flow of funds' raporuna göre, Borsa İstanbul bu yıl gelişmekte olan ülkeler arasında Polonya'dan sonra en yüksek getiri sağlayan ikinci piyasa oldu. Hatırlayacağınız gibi 2015 ve 2016 yıllarında gelişmekte olan ülke endekslerinin gerisinde kalmıştık. Gelişmekte olan piyasalara ve Türkiye'ye ciddi anlamda para girişi varken, her sektörden ve her ölçekteki firmanın büyümeye yönelik finansman kaynaklarına sermaye piyasaları yoluyla erişmesi mümkün. Şirketlerimizin rekabet gücünü artıracak finansman enstrümanlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Bu yüzden finansmana erişimi kolaylaştırmak ve finansman maliyetini azaltmak çok önemli. Bu bağlamda, kurumsal yönetim ilkelerinin gerekleri çerçevesinde yerli, yabancı tüm yatırımcılar gözünde güvenin tesis edilmesi ve korunması için tüm piyasa katılımcılarına, hepimize görev düşüyor.  O nedenle, Zirvemiz için Dernek olarak bu yıl “Yatırımcı İlişkilerini Yeniden Kodlamak - İvme Kazanma Zamanı” temasını uygun gördük'' dedi.


Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Başkanı Hakan Yurdakul ‘'Bildiğiniz gibi 3. Çeyrekte Türkiye yüzde 11,1 büyüdü. Bu büyümede ciddi bir baz etkisi varlığının farkındayız. Aynı zaman vergi kolaylıkları ve istihdam desteklerinin de bunu desteklediğini ve büyümenin yüksek bir rakam olarak çıkmasına katkı verdiğini biliyoruz,” diyen Yurdakul, Türkiye'nin daha dengeli ve sağlıklı bir büyümeye doğru gittiğiniz gördüklerini ifade etti.

Kamu sektörü ile dış sektörler arasındaki sınırlarda belirsizleştiğini belirten Yurdakul, çok uluslu şirketlerin ajandaları da ile devletlerin ajandalarından farklılaşabildiğini söyledi: “İnsanlar artık eskisine kıyasla daha zengin. Gelir dengesinde küresel ölçekte bir dengesizlik olsa da insanların daha fazla para kazandığı ancak daha yalnız olduğu bir dünya haline geldi. Bir topluma organik olarak üye olmaktan kaynaklı organik değerliklerini kaybettikleri için bunları daha içsel araçlarla sağlamaya yöneldiler. Kişileştirilmiş ürünlerin artması bunun bir sonucu ve bu durum ekonomide ciddi bir çeşitlenmeye, ilginç sektörlerin ortaya çıkmasına yol açtı” dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Bora Oruç “Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Bora Oruç, sahip olunan yatırımcı portföyünün farklılaştırılması ve çeşitlendirilmesinin yatırımcı ilişkilerin geleceği açısından önem taşıdığını belirterek, SPK olarak AB'de hayata geçecek yeni uygulamaları yakından takip ettiklerini anlattı” dedi.

TÜYİD'in düzenlediği zirvenin önemine değinen Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı – Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Himmet Karadağ, “Gerçekte bir sermaye piyasası olmasını istiyorsak fikirleri regülâsyona, uygulamayı hayata geçirmemizle mümkün olacağını düşünüyorum. Bölgemizdeki ülkelerle kıyasladığımız Türkiye'nin oldukça derin bir sermaye piyasası var. Alt yapımız oldukça güçlü. SPK'nın kabul ettiği İPO ve diğer kâğıtlar artık AB sermaye piyasası kurumları ile eş değer kabul ediliyor. Borsa İstanbul'un hiçbir eksiği olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.” diye konuştu.

Yatırımcı İlişkileri Profesyonelleri Zirve'de Buluştu…

Sabah gerçekleşen ilk panel TÜYİD Onursal Üyesi Funda Güngör Akpınar moderatörlüğünde Anadolu Grubu, CEO'su Hurşit Zorlu, Garanti Bankası, CEO'su Fuat Erbil, TAV CEO'su Sani Şener ve Türk Telekom, CEO'su Paul Doany'ın katılımıyla gerçekleşti.

‘Yatırımcı İlişkilerinin Artan Stratejik Önemi', ‘Yatırımcı Geri Bildiriminin Şirket Stratejilerine Etkisi', ‘Yatırımcı İlişkilerini Doğru Yönetilmesinin Şirket Değerine Etkileri', ‘Yatırımcı İlişkilerinin İtibar Yönetimine Katkısı', ‘Yatırımcı İlişkilerinin Şirketlerde Konumlandırılması' gibi konular masaya yatırıldı.

 

Yatırımcı İlişkileri ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Yatırımcı İlişkileri profesyonelleri arasında yapılan Yatırımcı İlişkileri Profili Anketi sonuçlarına göre belirlenen En İyi Araştırma Birimi (Reel Sektör/Sanayii), En İyi Araştırma Birimi (Makro Ekonomi/Strateji), En İyi Günlük Bülten, En İyi Araştırma Birimi (Finans/Bankacılık/ Sigorta), En İyi Haber Kaynağı, En İyi Kurumsal Erişim, En İyi Satış Ekibi dallarındaki ödüller zirvede yapılacak törende sahiplerini buldu.

       

  

En Beğenilen Günlük Bülten: Garanti Yatırım

Reel Sektör/ Sanayii Alanında En Beğenilen Araştırma Birimi: İş Yatırım

En Beğenilen Satış Ekibi: Bank of America Merrill Lynch

En Beğenilen Kurumsal Erişim: JP Morgan

En Beğenilen Haber Kaynağı: Bloomberg

Makro Ekonomi / Strateji Alanında En Beğenilen Araştırma Birimi: Garanti Yatırım

Finans / Bankacılık ve Sigorta Sektörü: İş Yatırım

Ankete katılan profesyoneller arasında yapılan çekiliş sonucunda, Emaar Square Mall desteği ile Galeries Lafayette'ten 250'şer TL değerindeki alışveriş çekini kazanan 5 yatırımcı ilişkileri profesyoneline de ödülleri sahnede takdim edildi. Aynı zamanda, zirveye katılan ve Templar Advisors standına kartvizitini bırakan TÜYİD üyesi şirketler arasında yapılan çekilişle, bir TÜYİD üyesi Templar Advisors Türkiye tarafından İleri Seviye İş İletişimi Programı kazandı.

Profesyoneller Yatırımcı İlişkilerini Değerlendirdi

Öğleden sonra gerçekleşen ikinci panelde IPREO, Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Tobias'ın moderatörlüğünde Fitch Ratings, Türkiye Temsilcisi Gülcan Üstay, Franklin Templeton, Kıdemli Başkan Yardımcısı Erman Kalkandelen, TEB Yatırım, Genel Müdür Yardımcısı Mete Yüksel, Ünlü&CO, Yönetici Direktörü Kağan Çevik konuşmacı olarak katıldı.

‘Yatırımcı ve Analistler Gözünden Yatırımcı İlişkileri' isimleri başlığı çerçevesinde ‘Pasif Yönetim ve Aktif Yatırımcılar', ‘Portföy Yöneticilerinin Aracı Kurumların ve Analistlerin Yatırımcı İlişkilerinden Beklentileri' ve ‘Başarılı Bir Tahvil İhracında Kredi Derecelendirme Kurumlarının Rolü' gibi konular ele alındı.

Günün üçüncü oturumunun moderatörlüğünü BNY Mellon Türkiye Temsilcisi Cihat Takunyacı üstlendi. MiFID II, ESG ve Kurumsal erişim gibi konuların yatırımcı ilişkilerine etkilerinin konuşulduğu oturumun konukları ise Credit Suisse İstanbul Menkul Değerler Genel Müdürü Cem Öksün, Enerjisa Kurumsal Finans ve Hazine Direktörü Cem Gökkaya, HSBC Yatırım Genel Müdürü Tolga Koyuncu, Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Tobias oldu.

Moderatörlüğünü Bersay İletişim Grubu Onursal Başkanı Ali Saydam'ın yaptığı son oturumun konukları ise Doğan TV Holding CEO'su Özge Bulut Maraşlı, Elig Hukuk Bürosu Kurucu Ortağı Gönenç Gürkaynak, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve TURKVEN Kurucu Ortağı Seymur Tarı oldu.

Zirve'de panellerin haricinde, BNY Mellon Türkiye Temsilcisi Cihat Takunyacı'nın sunumuyla “BNY Mellon Yatırımcı İlişkileri Anketi 2017 Sonuçlarının” değerlendirildiği ve Heidrick&Struggles Türkiye Yönetici Ortağı Ayşegül Aydın'ın “Yatırımcı İlişkileri Yönetimi” konularında uzman görüşlerini paylaştığı “Konuk Konuşmacı” bölümleri de yer aldı.

Yatırımcı İlişkileri yöneticileri ve Yatırımcı İlişkileri alanında hizmet veren firma yöneticileri ile danışmanların, Yatırımcı İlişkileri'nin güncel sorularına cevap bulunan Zirve'de, uzman konuşmacılar ve katılımcılar deneyimlerini paylaştılar.

Yurt içinden ve yurt dışından birçok Yatırımcı İlişkileri profesyonelinin de katıldığı Zirve'de gün boyu sürecek panellerde her sene olduğu gibi önemli konu ve konukları ağırladı.

Zirve programına buradan ulaşabilirsiniz.



Add to Outlook Calendar

E-Bulletin Sign Up